Voorjaarsweekend 2020

Wie sjoen os Limburg is …… begrip toch nemes ……T Stukske Nederland

Traditie getrouw heeft onze vereniging ook dit jaar weer het driedaagse voorjaarsweekend weten te organiseren. De organisatie hiervan heeft ondanks de verruimde corona maatregelen heel wat hoofdbrekens gekost. Maar door veel enthousiasme, inventiviteit en doorzettingsvermogen was de voorbereiding op tijd gereed. Door gedisciplineerd om te gaan met gemaakte afspraken is het een geweldig weekend geworden.

Ons doel; vanuit het familie Hotel De Bloeiende Berg te Mechelen de Mergellandroute te rijden.

Dag 1

Vrijdagmorgen 5 juni om 08:00 uur was het dan zo ver, naar Peter & Leni te Steendam, om met 18 leden naar Limburg te rijden. Deels A en N wegen leiden ons naar het Limburgse, waar lokale wegen ons verder voerden door het prachtige Limburgse heuvellandschap naar onze eind bestemming Mechelen. 

Onderweg heel wat water over ons heen gehad maar eenmaal ter plekke brak de zon door welke ons het hele weekend vergezelde.

Dag 2

De Mergellandroute

Kenmerkte zich door de geweldige natuur met mooie vergezichten waarin verscholen kleine dorpen met kenmerkende vakwerkhuizen en typerende Limburgse hoeven. Met de smalle wegen met soms wel zo’n 10% tot 12% stijgingspercentage was het ook nog hier en daar een uitdaging. Jammer dat foto’s slechts een planair beeld kunnen geven en je daardoor niet de diepte ziet, de echte beleving ervaart. Het was prachtig!

Dag 3

Na een geweldig ontbijt en afscheid genomen te hebben van de zéér gastvrije hoteleigenaren koerste we weer naar het hoge Noorden. Wederom verbaast van de mooie route en van al het schoons wat ons kikkerlandje ons onderweg liet zien,arriveerde we omstreeks 17:00uur weer veilig terug op ons thuishonk.

 

Met veel plezier kijk ik terug naar de saamhorigheid en vooral de gezelligheid van een zeer geslaagde driedaagse reis.

 

Het was een TOP weekend!

Voorzitter Hanjo

 

Motor-logo

Meer dan 100 leden