22 april 2023 - Twente Tour

Verslag van een motorrijder die net lid is geworden van De Motor Vereniging in Siddeburen

Verslag van de Twente-tour op zaterdag 22 april 2023 Dit was weer mijn eerste rit met MTS in het nieuwe seizoen. Er waren 21 deelnemers, verdeeld in drie groepen. We werden verwacht om 08.00 uur in het clubhuis Kaap Steendam. Bij aankomst stonden de bestuursleden Frans en Leo achter de balie om de koffie te verzorgen, waarvan akte. Blijkbaar was de uitbater van Kaap Steendam er niet op dit vroege tijdstip. Er werd door iedereen weer bijgepraat en Wim B. werd als nieuw lid begroet. Ik was ingedeeld in de groep met Leo als voorrijder en we vertrokken als eerste om 08.30 uur. Via o.a. WIldervank, Annen, Rolde, Schoonloo en Schoonoord kwamen we aan bij restaurant “de Deel” in Sleen voor de koffiestop. Wat bleek?: de 3e groep was al gearriveerd en zat al aan de koffie met appelgebak. Ze hadden blijkbaar een snellere route op de GPS dan wij. Hierop volgde een uitvoerige discussie. Uiteindelijk begreep niemand er wat van hoe dat nu kon. We hadden toch allemaal dezelfde route gekregen? Na eerst de beide spiegels op de motor van Frans en de spanbeschermer van Leo met het gereedschap van Cor (Harley Davidson rijder) beter vast gezet te hebben zijn we op weg gegaan naar de lunchstop in Holten. Dit was ook weer een prachtig stukje motorrijden. Met name ook het deel van de Sallandse Heuvelrug richting de Holterberg. De restaurants op de Holterberg zijn we voorbij gereden. In Holten hebben we bij restaurant “Davinci” de lunch gebruikt .Een mooie plek in de zon voor motorrijders. Vervolgens hebben we de rit richting Weerselo ingezet waar de theestop was bedoeld. Deze rit ging o.a. via Markelo, Borculo, Beckum, Hengelo en Deuringen. Bij aankomst in Weerselo hebben we in onze groep besloten om toch maar door te rijden om de voorspelde regen voor te blijven. Groep twee en drie hebben we in het voorbijgaan op het terras in Weerselo uitbundig toegezwaaid. Ik was om 17.00 uur net voor de regen aan met 376 km op de teller, weer uit en thuis. Ik vond het een zeer geslaagde tocht en wil de Tourcommissie hiervoor bedanken.

Anne de G.

Motor-logo

Meer dan 100 leden