6 mei 2023

Rondje Giethoorn

Verzamelpunt is deze keer bij rotonde Gieten om 8.00 uur. Bé K. heeft de afspraak gemaakt met de Kiosk dat we daar een kop koffie kunnen krijgen en eventueel nog naar de wc kunnen. De koffie is aangeboden door de vereniging.

Het beloofd een mooie dag te worden met ongeveer 20 graden op de thermometer.

Om half negen stapt de eerste groep op de motor en begint de tocht. De groep bestaat uit Bert en Gerda M., Anno B., Frans L. en Kor en Janny K.

Door een mooie route van Drentse dorpen gaan we richting Giethoorn. Drenthe is een mooie provincie maar heeft wel veel klinkerwegen. Maar dit weerstaan we allemaal. Voordat we in Giethoorn aankomen rijden we een stuk door het natuurgebied de Weerribben.

In Giethoorn is afgesproken bij Café-Restaurant ‘t Zwaantje. Hier is koffie 

en appelgebak. In een heerlijk zonnetje en aan het water wordt hiervan genoten. En dan blijkt dat de voorrijder een hele andere route heeft gereden dan de andere groepsleden op hun navigatie hebben staan. Gaat Bert rechtsaf dan hebben de andere linksaf slaan en andersom. Iedereen volgt braaf de voorrijder dus zijn wel allemaal op hetzelfde adres uitgekomen.

Na de koffie gaan we weer op pad en vervolgen we onze route. Ook nu weer blijkt dat de navigatiesystemen niet allemaal dezelfde route aangeven. Dat geeft niet want we hebben een mooie route gereden richting Vollenhove waar we de lunchstop hebben bij Eethuis Saantje. In de volle zon kunnen we genieten van een verkoelend drankje en natuurlijk de heerlijke uitsmijters met uitzicht op de mooie kerk van Vollenhove.

We stappen weer op de motor en vervolgen onze route over meerdere dijkwegen. Onderweg zien we vele mooi gekleurde bollenvelden

 en een heleboel ooievaars. We kronkelen ook weer verder door de 

Weerribben en zien een fantastisch water en rietgebied voorbijkomen. Op weg naar onze laatste stop bij Wegrestaurant Frederikshaven.

Omdat het nog steeds mooi weer is gaan we hier voor een sorbet met aardbeien en slagroom.

Ook worden de diverse buienradars bekeken en die beloven zeer slecht weer in Gieten en omstreken. Maar ja we moeten toch weer naar huis dus stappen we toch maar weer op en gaan via een mooie route richting Gieten. De lucht begint steeds verder te betrekken maar we komen nog droog aan in Gieten. Na nog even een afrondend gesprekje gaat iedereen snel zijn eigen weg vervolgen richting huis.

Het begint langzaamaan wat te spetteren. Bij het afslag richting Hoogezand is de weg droog en denken we hebben mazzel. Maar halverwege is de Kielsterachterweg ineens kleddernat en het gaat miezeren. Persoonlijk zijn we zelf niet zo heel nat geworden.

Later hoorden we via diverse kanalen dat andere leden niet droog zijn thuisgekomen. Zie enkele onderstaande reactie via Whatsapp.

Kor en Janny: Bij Zuidlaren nog een beste bui op de kop gehad maar veilig thuisgekomen.

Bert M.: Hou liek’t, dreug overkomen?

Leo S.: Gieten naar Hoogezand wast nat

Bert M.: Op de kielsterachterweg begon het

Leo S.: Bij mij met het verlaten van de rotonde bij Gieten. Dus het goot in Gieten. 😉🌧️

Roel P.: Wij in Smilde rechtdoor gegaan naar A28 reden weer in een enorme hoosbui dus rit afgebroken en snelste naar huis gereden. Bij Haren werd het pas weer droog🌧️🌧️🌧️🌧️🌧️

Bé K.: Wij hadden onderweg al een beste bui gehad, maar van Gasselte naar Stadskanaal kon ik bijna de weg niet meer zien.

Frans L.: Ik was “strontdeur” nat voordat k schoelen kon bij tankstation in Maaiden. Klaaier hangen nou boeten te dreugen en motorstevels hangen op  stokken om t woater der oet te lopen loaten. Mor t was wieder wel n mooie dag en n mooie roete.

Motor-logo

Meer dan 100 leden