10 juni 2023

Verslag van Dagrit Rondje Wilhemshaven

Zaterdag 10 juni stond er weer een hele leuke route van rol . Een flinke rit
van ca 320 km, gedeeltelijk door Groningen en toen door naar Duitsland
alwaar het altijd leuk rijden is . Goede wegen en weinig verkeer altijd op de
zaterdag .

We vertrokken bij een lekker zonnetje om 8.30 uur bij Kaap Steendam, op tijd dus, daar we toch een flinke rit voorde boeg (voorwiel) hadden. Er hadden
zich ca 24 leden aangemeld en dezen werden verdeeld in vier groepen. Weer een prima opkomst dus .

De rit was verdeeld over 3 stop plaatsen van elk 80 km . Het eerste stuk ging via Leer richting Noord Duitsland naar het plaatje Moormerland voor de eerste koffie stop, bij Café genaamd Bei Cassi.
Het was een echt oude Duitse dorpskroeg waar je je echt in de jaren 60 waande. Echter, de koffie en koeken waren voortreffelijk en de bediening was eveneens prima. Wie dacht dat het afrekenen ook uit de zestiger jaren stamde kwam weer in de tijd van heden terecht. Maar prima gelegenheid verder, ook om daar nog weer eens een
bezoekje te brengen.

Vervolgens ging de rit weer door voor de volgende 80 km, richting Wilhemshaven nu . Wilhemshaven is een industrie stad zonder enige franje. De stad werd tijdens de tweede wereld oorlog volledig verwoest en na de oorlog recht toe recht aan zonder enige franje weer opgebouwd. Maar de haven is prachtig en ook is daar het Duitse Marine Museum gevestigd.  De lunch werd genuttigd bij Panorama
Restaurant Aquarium alwaar je uit de heerlijkste gerechten je keus kom maken. De temperatuur was inmiddels gestegen naar ca 25 graden .

Vervolgens op naar Rhauderfehn. Weer een afstand van zo’n dikke 80
km bij IJssalon Bruno nog even een lekker ijsje te nuttigen. Nou ja, IJsje!! Verlokkelijke Sorbets in alle maten en soorten werden op de kaart aangeboden en na een poosje zat de hele club genoeglijk van deze overheerlijke Sorbets te genieten. Hoe zeggen ze dat ook. SUPER de LUX . Ook voor de mensen welke deze prachtige tocht hadden uitgezet en deze uitgelezen locatie in de route hebben opgenomen .

Aan alles komt een eind . Dus ging de laatste etappe van 75 km weer richting Siddeburen . Als eindpunt was gekozen voor Tankstation Rode Til aan de A7 zodat hier na ieder zijn eigen weg weer kon kiezen om thuis te komen . Al met al konden we weer met veel plezier terug
konden kijken op een zeer geslaagde motor toerrit. Met dank aan R. Pomstra en co welke deze prachtige rit hadden uitgezet

Tjip

Motor-logo

Meer dan 100 leden