19 augustus 2023: dagrit 2-dijken. Start Mc Donalds Hoogkerk

Beste clubleden,

Op zaterdag 19 augustus stond de ‘2 dijken rit’ gepland. Een rit van 366 km, wat richting het westerlijk deel van ons land was gepland, was de basis om bij de Mc Donalds in Hoogkerk af te spreken. Een 20-tal leden hadden zich tussen 8:00 uur en 8:30 uur verzameld. Er werd gezellig wat gepraat.

Om 8:30 uur kon de eerste groep vertrekken, vervolgens groep twee en drie en vier. Helaas wilde de motor van Tjip (groep 3) niet starten. De accu had het begeven. Tjip is achtergebleven in Hoogkerk en heeft contact met een familielid gezocht die Tjip heeft voorzien van een starthulp. Volgende keer beter Tjip !

Ikzelf was in groep 4 samen met Roel, Kees Dick en Rieks ingedeeld. Een mooi gezelschap voor een leuke dag!

Deel 1 van de route liep door het prachtig natuurgebied van Het Drents-Friese Wold en eindigde in Giethoorn. Hier was tijd voor koffie met appelgebak. We hebben hier wat gepraat en uiteraard ook gelachen.

We hadden de koffie en gebak genuttigd en deel 2 van de rit kon beginnen. Dit verliep via Sint Jansklooster de polder in. Veel lange rechte wegen. We moesten wachten voor de Ketelbrug. Een mooi moment voor een foto.

We hebben de route vervolgt richting Lelystad, via de dijk naar Enkhuizen. Via een aantal kleine dorpen aan het IJsselmeer kwamen we in Medemblik. Er waren veel toeristen op de been. Gelukkig was er een plekje vrij waar we onze motoren konden stallen voor de tweede pitstop.       

         

Onze groep was eensgezind, we kozen allemaal een uitsmijter. Gelukkig had de uitbater van het restaurant voldoende eieren ingeslagen.

We vervolgden onze route via de Afsluitdijk richting het Friese vaste land. Halverwege deel 3 van de route was nog tijd voor een ijsje. Ergens tussen Wirdum en Wergea kwamen we ‘in the middle of nowhere’ een verbouwde boerderij tot hotel restaurant tegen. Hier hebben we een erg lekken ijsje genuttigd. Uiteraard werd en weer gelachen en was er tijd voor een aantal foto’s.

      

 

 

 

 

 

 

 

Het laatste deel van de route hebben we gevolgd en zijn allen huiswaarts gekeerd. Ik kijk terug op een zeer geslaagde dag. Langs deze weg wil ik de tourcommissie bedanken voor hun inzet!

Harnold Wieringa.

Motor-logo

Meer dan 100 leden