Zondag 3 september: Dagrit Veluwe, Start McDonald`s Veendam, Gesponserd door Pouw.

Beste clubleden,

Zondag 3 september werd de dagrit richting de Veluwe verreden. De Veluwe is een prachtige streek, dus het beloofde een mooie rit te worden. De start werd verplaatst van Veendam naar Gieten vanwege een gesloten N33. Nadeel hiervan was dat er geen koffie kon worden gekocht. De oplossing bracht Frans’ echtgenote Oena, twee thermoskannen koffie. Heel erg bedankt hiervoor, lekkere koffie.


De eerste groep vertrok om 8:45 u, de tweede en derde groep iets later. In totaal 11 motoren, geen echt grote opkomst. Eerst een flink stuk N34 om even op te schieten en bij Coevorden de kronkels tegemoet. Door Gramsbergen en weer een stukje N34 tot het Junner Koeland en het Vecht- en Beneden- Reggegebied, prachtige omgeving. Koffie en appelgebak in Luttenberg bij “De Schoenmaker”.

Het tweede deel door het mooie Twentse landschap, in Deventer over de IJssel en richting Twello, Beekbergen en door het Schenkenshul. Daarna op naar de lunch, door het Otterlose
Zand naar Otterlo. Lunch bij ’t Smulhuis, smullen inderdaad. De complimenten gaan naar Frans, die zegt dat het mooiste nog moet komen.

Na de lunch het derde deel met een eventuele tussenstop naar keuze. We rijden via Harskamp door de Boswachterij Kootwijk, Kootwijkerveen, het Houtdorper- en Speulderveld, gemeentebossen van Nunspeet en Epe richting Wezep. En inderdaad, het mooiste stuk kwam nog. Na Wezep een stuk A28 door Zwolle en bij Nieuwleusen richting Slagharen, vanaf
Slagharen noordwaarts. In Hollandscheveld een heerlijk ijsje en door het Mantingerzand en Boswachterij Grolloo naar Borger en terug naar Gieten.

Al met al een geweldige rit, dank zij het uitzoekwerk van Oena en Frans. Lekkere koffie ook.


Bert Mulder

Aanvulling op het verslag van Bert van 3 september 2023: Dagrit Veluwe.

Op 22 aug. ging ik (Frans) deze rit voorrijden om te kijken of er problemen zouden kunnen zijn zoals omleidingen of markten, etc. Inderdaad moest ik de route even aanpassen.

Toen ik na Okkenbroek richting Lettele reed kwam ik op de Oerdijk. Daar staan veel bomen waar een groot bovengedeelte vanaf gezaagd is. 

In de verte tegen een bosrand zag ik een witte brede strook. Wat was dat dan? Ingekuild gras verpakt in wit plastic? 

Dichterbij zag ik wat dat witte was. Een brede rij geiten naast elkaar. Ik ben gestopt om een foto te maken. Grappig om te zien.

Frans.

Motor-logo

Meer dan 100 leden