De 2 Frieslanden rit 16 september 2023

De rit op deze zaterdag was uitgezet door Leo, voorbereid door Roel. We hadden voor deze dag een prima opkomst, 27 rijders waaronder 2 gastrijders.

Op deze stralende dag verzamelden we ons na 8 uur in een gloednieuw gebouw Kaap Steendam. Er moeten nog wat puntjes op de i worden gezet, maar het is groot en ruim opgezet met een geweldig uitzicht. Ook van de motorclub iedereen gefeliciteerd met het nieuwe gebouw.

 

 

 

 

De groepen waren ingedeeld en we vertrokken via Schildwolde richting Luddeweer, binnendoor naar Zuidwolde. Toen staken we de N46 over naar Adorp.

We hadden hele mooie wegen binnendoor met veel bochten richting Oldehove/Munnikezijl en toen route naar Zoutkamp. Daar bij bakkerij de Zilte Bries koffie met wat erbij. Prima plek om bij dit mooie weer even te pauzeren.

Verder ging de reis door naar Winsum,via smalle paadjes richting Appingedam. Toen naar Kaap Steendam om te lunchen. Soep met brood/kroket waar Gerda zich ook nog voor had ingezet. Bedankt daarvoor!

Rond 13.15 vertrokken we naar Ost-Friesland, Oldambt/Nieuweschans. Toen via wat slechte wegen en losliggend split naar Weener om wat te drinken aan een locatie aan het water. Nog 75 kilometer te gaan voor de terugreis waar sommige her en der afhaakten omdat ze het huisadres in zicht kregen, al met al was het een hele mooie dag. Voor meer van deze mooie routes kijk op de agenda!

Met dank aan Leo en Roel voor het uitzetten van de reis. Dit verslag is geschreven door Wim in opdracht van Frans.

Motor-logo

Meer dan 100 leden