Zondag 24 september: Dagrit Bad Bentheim. Start Kaap Steendam. Gesponserd door KNMV

Vanmorgen zouden we tussen 8:30 en 9:00 (vaak zijn deze tijden 8:00 en 8:30 uur) ons melden voor een kop koffie in het zeer mooie Kaap Steendam.
Een aantal rijders waren of te vroeg van hun bed gestapt of hadden zin om in Kaap Steendam rond te kijken en zich te verwonderen hoe een klein dorp zo’n mooi gebouw heeft aan het Schildmeer. Er waren 17 rijders in 3 groepen verdeeld. In groep 3 mocht ik voorrijden. Met Leen
van D., Henk L., Klaas R., Rieks R. en Bert W. achter mij aan gingen we op weg naar het onbekende. Menzo P. zou ook mee maar omdat hij last had van zijn duim had hij zich afgemeld. We starten richting noord, via Tjuchem naar de Gereweg – N362 door de molenstad Winschoten of zoals ook wel wordt genoemd Sodom, naar Wedde.
Tijdens de rit hoorde ik geen aanwijzingen van uit mijn Garmin XT terwijl mijn klassieke muziek wel te horen is. Gestopt en de route opnieuw opgestart maar na weer een poosje rijden weer gestopt, de route gewist, opnieuw het spoor aangepast naar route.

Ik wil graag de route zien maar ook de routeaanwijzingen horen. Sommige rijders rijden bewust zonder deze aanwijzingen. Toen het ook nu niet lukte om de aanwijzingen te horen zijn we gestopt en heb ik Rieks R. gevraagd of hij voorop wilde rijden. Dat was geen probleem en zo konden we zonder onderbrekingen de route vervolgen. Na een poosje reden we op de N976, de weg waar je kunt genieten van de bochten in deze weg. De diverse maximum snelheden is dan weer niet zo leuk.


Bij Ter Apel richting de grens naar Rütenbrock. Bij de buren verbaas ik me vaak over hoe het verkeer hier is. Wegen waar je 100 km mag rijden zie je soms fietsers op de weg. In Nederland is zo’n weg aangegeven als een 80 of 60 km weg.
Om te kunnen koffiedrinken en evt. te tanken reden we een kort stukje op de A31
waar je de gashandel mag opendraaien. We stopten bij Burger King / Aral voor de koffiestop en om evt. te tanken.

Verder op de A31 naar Nordhorn en Bad Bentheim. Bad Bentheim, als modern kuuroord met een historische achtergrond, bezit een kasteel. Dit Kasteel Bentheim is het grootste kasteel op een heuveltop

in het noordwesten van Duitsland en werd voor het eerst genoemd in 1050. Al vijf eeuwen is het eigendom van de graven en prinsen van Bentheim en Steinfurt, gelezen oa. op www.bentheim-duitsland.nl Ik heb echter geen kasteel gezien.

Via diverse grotere en kleinere plaatsen reden we uiteindelijk de plaats Meppen binnen. Na enig zoekwerk vonden we het restaurant voor de lunch. Ik heb Fanta en een ‘teller pommes mit mayo’ besteld. Dat viel er goed in. Het 3 e en laatste gedeelte van deze dagreis werd gereden, weer met Rieks als voorste rijder. In Geeste even ‘dure’ benzine à € 1,939 getankt voordat we in Nederland waren. Onderweg zat ik al maar te denken waarom ik de routeaanwijzingen niet hoorde. Dit was mij al eens eerder overkomen,een hele tijd geleden. Maar wat was toen de oplossing geweest? Of moet ik naar Waypopint in Leek rijden? Daar kan Richard mij wel weer helpen. Voordat ik het in de gaten had waren we inmiddels langs de plaatsen Emmeln, Lathen en Aschendorf gereden. Bij Bellingwolde kwamen we Nederland binnen en reden we naar het eindpunt in Steendam. Op twee kleine verbindingweggetjes na hebben we op mooie vlakke wegen gereden in een prachtige omgeving, uitgezet door Bert M. Bedankt Bert. Rieks R. bedankt voor rijden als contactpersoon en allen bedankt voor deze mooie dag!!

En hoe het afliep met de gesproken aanwijzingen? Thuis schoot me te binnen dat je het geluid kunt uitzetten. Daar moest ik naar zoeken. Toen zag ik dat er een ‘’ ontbrak bij ‘Gesproken navigatie. Dit aangevinkt en het probleem is opgelost.

 

Tot een volgende keer, Frans.

Motor-logo

Meer dan 100 leden