Oefeningen met de motor

Op 7 april mochten we bij Roel als rij-instructeur bij Oosterpoort Opleidingen een aantal proeven doen die de leerlingen leren voor het motorrijbewijs. Daarvoor reden 22 motorrijders van MTS naar de locatie in Assen waar de oefeningen plaats vonden.

We werden ontvangen door Roel en zijn vrouw Prisca. Zij had een aantal kadetjes en krentenbollen voor de deelnemers klaar gemaakt, koffie en thee konden we uit de automaat halen.

Roel vertelde wat de bedoeling is van deze middag. We werden in 4 groepen verdeeld waarvan twee groepen eerst de oefeningen gingen doen en de andere 2 groepen gingen een examenroute van ca. 115 km rijden.

De oefeningen die we eventueel op de lesmotoren mochten rijden, waren door Roel uit de 12 oefeningen genomen.

Door goede uitleg van hem en evt. voor te rijden wat de bedoeling zou zijn konden we beginnen met de oefeningen. Dit waren 7 van de 12 oefeningen die gereden werden: Langzame slalom, Wegrijden uit een parkeervak, Halve draai (links- of rechtsom), Uitwijkoefening, Snelle slalom, Vertragingsoefening en een Precisiestop.

Bij een paar oefeningen had ik wat problemen maar daarvoor was ik toch naar Assen gegaan om te oefenen.

De route van 112 km ging door en om Assen. Bij gedeelten van de route om Assen, waren we nog nooit geweest en is misschien wel eens terug te vinden in een komende route.

Een bijzondere leerzame middag waarvoor we Roel en Prisca wel heel hartelijk voor willen bedanken.

Tot een volgende keer,

Frans.

Diverse MTS leden maken in kleiner verband ook buitenlandse uitstapjes. Vaak worden deze meerdaagse trips geboekt bij een reisorganisatie. Een zestal leden stak in 2018 de koppen bij elkaar en onder het motto: ‘Het reisbureau zijn wij zelf’ werd een 8 daagse trip uitgezet door de Hooglanden van Schotland. De ferry’s en hotels werden zelf geboekt en ook werden de routes zelf gemaakt. Het werd een prachtige reis. Vanwege het succes werd in 2019 wederom een reis gemaakt. Deze keer een 10 daagse reis naar de Spaanse Pyreneeën. De heenreis werd vanwege de afstand gemaakt in 2 dagen evenals de terugreis. Het werd wederom een machtige reis in dit motorparadijs. De bijgaande video geeft een indruk van dit mooie Spaanse motorgebied.

Motor-logo

Meer dan 100 leden